Müvekkiller Sizi Neden Terk Eder?

 Avukatlar genellikle müvekkillerden bir şikâyet duymadıklarında bunu bir memnuniyet işareti olarak görürler. Bu fazla iyimser bir yaklaşımdır. Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, müvekkillerinizden bir tanesi size şikâyette bulunuyorsa, 26 tanesi şikâyeti varsa bile bunu dile getirmiyor. Size söylemek yerine eşe dosta, çevresindeki on kişiye sizden hiç memnun kalmadığını anlatıyor. Bu da sizin hakkınızda kartopu gibi büyüyen kötü bir imaja sebep oluyor.

Belki teknik olarak hiçbir şeyi yanlış yapmadınız. Ama neler yaptığınızı tam olarak anlatamazsanız, işin takibinde ve çözümünde yaşanan karmaşık durumu ifade edemediğinizde, sizden memnun kalmalarını sağlayamazsınız. Onları sık sık arayın ve gidişat hakkında kendilerine bilgi verin. Hizmetinizden memnun olup olmadıkları hakkında geribildirimde bulunmalarını isteyin.

Müvekkiller sizi terk eder. Çünkü

Fiyatınızı çok yüksek bulurlar. Bunun sebebi, müvekkilin ödediği bedel karşılığında elde ettiği hizmet ve faydaların kendisine tam olarak anlatılamamasıdır.

İşlerinin savsaklandığını düşünürler. Müvekkil adayı işini vermek için sizinle yaptığı görüşmede karşısında en kıdemli ve tecrübeli avukatları bulur. Lakin anlaşma yapıldıktan sonra dosyanın genç ve tecrübesiz avukatlar tarafından takip edildiğini görerek, büyük hayal kırıklığına uğrar.

Kendilerine vaktinde geri dönüş yapılmamaktadır. Telefonlara çıkılmamakta veya gün boyu süren toplantılarda olunduğu söylenmektedir.

Son dakikada harekete geçiyorsunuzdur. Plansız ve programsız çalışıyor, duruşma gününde panik yaşatıyorsunuzdur.

İş takibinde ve detaylara hâkimiyette yetersiz kalıyorsunuzdur. Ofisinizde büyük hatalar ve atlamalar yaşanıyordur.

Müvekkil ihtiyaçlarını anlamıyorsunuzdur. Bulundukları iş ve sektör hakkında fikir sahibi değilsinizdir. Öğrenmek için de çaba sarf etmiyorsunuzdur.

Ofis Avukatlarıyla sürtüşmeler yaşanıyordur. İşi takip eden avukat, müvekkile karşı sabırsız ve her şeyi ben bilirimci tavırlar sergiliyordur. Müvekkilin endişelerini dikkate almıyordur.

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>