Internet Sitenizin Size İş Yağdırmasını İster misiniz?

Hu kuk Bürolarının dijital ortamdaki internet siteleri maalesef birbirinden sönük, sıradan ve müvekkil çekmekten uzak duruyor. Mevcut sitelerin %80’i standart formatlarda hazırlanmış, sekreterlere dikte ettirildiği her halinden belli içeriklere sahip. Bu da yeni müvekkillerin o hukuk bürolarını tercih etmesini güçleştiriyor.

Bir internet sitesine sahip olmanın amacı bellidir. İnsanların sizin hakkınızda değerli ve faydalı bilgilere ulaşmasını sağlamak, ikna sürecini hızlandırmak ve bu şekilde daha fazla müvekkil ve de yeni iş kazanmaktır. Peki, sizce mevcut internet siteniz bunları sağlama konusunda ne kadar başarılıdır?

    İnternet sitenizin hedefi on ikiden vurmasını ve size yeni müvekkiller kazandırmasını istiyorsanız aşağıdaki altı altın kuralı mutlaka uygulayın:    

1. Sitenizi güncel tutun

En son aldığınız iki büyük işiniz internet sitenizde değilse, benzer müvekkillere nasıl yardımcı olabileceğinizi gösteremeyeceksiniz demektir. Her uygulama alanınızda benzer bir örneğiniz var mıdır? Avukatlarınızın özgeçmişleri güncel midir? En son makale ve konuşmalara özgeçmişlerden ulaşmak mümkün müdür? Unutmayın ki, potansiyel müvekkiller ve size referans olacak kişiler internet sitenize göz atarak, kendileri için doğru kişi ve hukuk bürosu olup olmadığınıza bakarlar. Onları eli boş döndürmeyin.

2. Show yapın

Aldığınız ödüller, katıldığınız seminerler, yayınladığınız makaleler ve sizden haberlere yer veriyor musunuz? Avukatlarınızın alanlarında birer uzman olduklarını insanlara sistemli ve organize bir şekilde gösterebiliyor musunuz?  İnternet siteniz her gün çıktığınız sahnenizdir. En iyi gösterinizi yapmalısınız.

3. Kolay olsun

İnternet sitesi büronuzun dışarıya bakan yüzüdür. Bir ziyaretçinin internet sitenizde yaşadıkları büronuzdan edindiği ilk deneyim olacaktır. Siteniz kolayca gezilebiliyor mu? Mantıklı mı? Düzenli mi? Faydalı bir arama fonksiyonu var mı? Eğer değilse, müvekkil sıkılıp sitenizi terk edebilir. İstediğini bulamayabilir. İyi çalışmayan bir internet sitesi müvekkil adayında sizin hakkınızda kötü bir algı oluşturur. Büronuzun da kötü yönetildiğine inanırlar. Müvekkil memnuniyetini önemsemediğiniz şeklinde bir yargı oluşur. Detaylara dikkat etmediğiniz düşünülür. Kısacası, günümüz dijital dünyasında iyi bir internet sitesi size müvekkil olabilecek insanları etkiler, kötü olan da müvekkil adaylarını kaçırtır. Diğer taraftan, pahalı ve janjanlı siteler basit ve doğru sitelerden daha etkili değildir.

4. Hukuk Büronuza ve mesleğinize odaklı olmak yerine müvekkil odaklı olun

Görevimizi yaparken; Kimseye, ne müvekkile, ne hâkime hele ne iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızda kimselerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin, en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar esir kullanmadılar. Fakat efendileri de olmadı. MOLIERA

Yukarıda, Avukatların gurur duyduğu meşhur bir özlü sözü okudunuz. Biraz araştırırsanız bu özlü söze internet sitelerinde yer veren birçok hukuk bürosu görürsünüz. Müvekkil gözünden baktığınızda, avukatların saygın ve kimseye tabi olmayan özelliğini vurgulayan bu söz sadece bir laf kalabalığıdır. Müvekkilin canı yanmış, derdi var, derman ararken karşısında beylik laflar eden bir avukatlık bürosu hiçbir anlam ifade etmez.

Internet mesajlarınız müvekkile yönelik olmalıdır. Onun ihtiyaçlarına ve sıkıntılarına hitap etmelidir. Çok az hukuk bürosu buna dikkat etmekte, çoğunluk ise biz şöyle iyi hukuk bürosuyuz, şu tarihte kurulduk, bu departmanlardan oluşuyoruz tarzı ziyaretçiye “bana ne” dedirtecek kadar sıkıcı mesajlar içermektedir.

İnternet sitesine bir şey yazmaya karar verdiğinizde her zaman aklınıza şu düstur gelmelidir: “Şimdi yazacaklarım onlar hakkında, benim hakkımda değil”. Hakkımızda bölümüne tıklandığında okunan sayfalar dolusu: “Biz şu tarihte kurulduk, kurucumuzun adı Avukat Ali Veli, şu kadar departmana ayrıldık, yarın tekrar toparlanacağız.” şeklindeki yazılarla büronuzun zengin tarihini paylaşmanız müvekkil adaylarının ilgi sıralamasında en alt sıralarda kalmaktadır. Ziyaretçinin merak ettiği yegâne şey kendisine nasıl yardım edebileceğinizdir. Faydanızın ona nasıl dokunacağıdır. Bunu onlara ne kadar hızlı gösterirseniz o kadar hızlı satış kapamanız mümkün olacaktır.

 5. İşlerine talip olun

Dijital ortamda iş tecrübelerinizi gösterdikten ve değerli bilgilerinizi müvekkil adaylarıyla paylaştıktan sonra, harekete geçmeleri için teşvik edici yaklaşımlar geliştirin. Sitenizi inceleyeni bir sonraki adımı atması için cesaretlendirin ve bunu kolayca yapabilmesine teknik olarak imkân sağlayın.

6. Herkes aynı andı içsin

İnternet sitenizde kullanacağınız iletişim sırları ve ikna teknikleri size daha fazla iş getirecektir. Bununla birlikte, dijital ortamda verdiğiniz sözlerle ofis ortamınızın verebilecekleri örtüşmezse, ciddi bir itibar kaybı yaşarsınız. İş Geliştirme ve müvekkil ilişkileri ofisinizde en iyi şekilde entegre olmalı ve takip edilmelidir. Bu şekilde, bürodaki herkes aynı bilinç düzeyinde buluşur. Müvekkil karşısında mahcubiyet yaşanmaz.

 Anlattıklarım sayesinde hukuk büronuzun internet sitesi etkinliğini arttırabilirsiniz. Daha fazla bilgi veya internet sitenizi iş geliştirme yönünden geliştirerek iş hacminizi arttırmak için benimle irtibata geçebilirsiniz. [email protected]    

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>