Genç Avukatlara Beşi Bir Yerde Tavsiyeler

1. Üstat avukatların tavsiyelerini dinleyin ama onların geçtiği kariyer yollarından geçmeyin. Çünkü o zamanlardaki sosyo ekonomik şartlarla bugünün şartları arasında çok büyük farklar vardır. Onların uyguladığı teknikler bugün için demode kalır.  Bu nedenle, kendiniz yeni bir kariyer yolu inşa etmelisiniz.

2. Siz aslında iş almaya çalışan bir avukat değilsiniz. Hukuk hizmeti veren bir iş adamı veya iş kadınısınız.  Bu iki bakış açısının yarattığı sonuçlar büyük farklılık gösterir. Birçok avukat, mesleğinin iş geliştirme tarafına gereken ilgiyi göstermez ve bu alanda çabalarını minimumda tutar. Başarı, tam tersi düşünenleri sever. İyi bir işadamı veya işkadını olmayı kucaklayın.

3. Sınırlı kaynaklarınız var. sabit giderlerinizi en aza indirecek şekilde yapılanın. Kaynaklarınızı müvekkillerinizle olan temas sıklığını ve kalitesini arttırmak için kullanın.  

4. Avukatlık mesleğiyle ilgili sık sık duyacağınız iki nasihat vardır: 

1.     Serbest Avukatlıkta nakit akışına dikkat etmek gerekir.

2.     Serbest Avukatlık insan ilişkileri yönetimidir.

Birçok müvekkiliniz olabilir. Lakin vadesi gelen ödemelerinizi karşılayacak geliri zamanında elde edemiyorsanız, kapınıza alacaklılar dayanır. Avukatlıkta ay var günü besler, gün var ayı besler. Bu nedenle, işletme sermayenizi güçlü tutmanız gerekir. Nakit akışınızın düzenli ve sıkıntısız ilerlemesi için de size gereken mükemmel bir müvekkil ilişkisidir.

İyi bir müvekkil avukat ilişkisi tahsilâtlarınızı hızlandırır. İşinizin tıkır tıkır yürümesini sağlar. Bu amaçla,  müvekkilleri işinizin merkezine koyun ve onlara kral muamelesi yapın. Sonuçlar yüzünüzü güldürecektir.

5. Amerikalı Ünlü Yazar Ernest Hemingway’in şu özlü sözünü aklınızdan çıkarmayın: “Hayat, uğrunda savaşmaya değecek kadar güzeldir.” Zaman zaman bu sözün doğruluğu hakkında şüpheye düştüğümüz olur. Lakin bugüne kadar hep doğru çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayınhttps://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>