Hukuk Büronuz İş Geliştirme Faaliyetinde Bulunuyor mu?

Hukuk Büronuz gerçek anlamda pazarlama faaliyetlerinde bulunuyor mu? Bunu anlamanın yolu aşağıdaki testi cevaplamanızdan geçiyor. Pazarlama deyince aklınıza sadece seminerlere katılmak ve bir internet sitesi kurmak geliyorsa işiniz zor demektir. Daha da kötüsü ben işimi iyi yaparım, müvekkiller bana gelir diye bir düşünceniz varsa, otobüsün geçmediği bir durakta bekliyor olabilirsiniz. İşinizi iyi yapmak tabi ki kariyeriniz için çok önemlidir ve sizin itibarınızdır.  Lakin araştırmalar göstermektedir ki, müvekkillerin çok büyük bir çoğunluğu avukatlarının iyi iş çıkardığına inanmaktadır. Diğer kısmı da bir fark göremediğini söylemektedir.

Hukuk Büronuzun pazarlamayı gerçekten yapıp yapmadığını anlamak için aşağıdaki testi cevaplarken, müvekkilleriniz ve sizin için neyin önemli olduğunu düşünerek karar verin. Sorulara evet veya hayır cevapları vereceksiniz. Hazır mısınız?

  1. Hukuk Büromuz potansiyel müvekkiller tarafından iyi tanınan ve hukuk camiası tarafından bilinen bir organizasyondur.
  2. Hukuk Büromuzun ismi hatırda kalabilecek kolaylıktadır ve son üç yıldır hiç değişmemiştir.
  3. İş hacmimizin artması ve hukuk büromuzun büyümesi için birkaç hukuk dalını belirledik. Tüm avukatlarımız bu özel dallarda bilgi ve tecrübe sahibidir.
  4. Hukuk Büromuzun bir uzman avukatlar grubu olup, belirli bir sektör ve müvekkil grubuna hitap etmektedirler.
  5. Gelirlerimizin %2’sini yeni iş yaratma amacıyla kullanıyoruz.
  6. Mevcut alanlar ve sektörler haricinde potansiyel gördüğümüz alanlarda araştırmalar yapıyoruz ve elde ettiğimiz bilgileri planlama ve büyüme için kullanıyoruz.
  7. Müvekkillerimize diğer hukuk branşlarında da hizmet vererek, çapraz satış yapabilmekteyiz.
  8. Müvekkillerimizin memnuniyetini anketler yoluyla sürekli ölçüyoruz.
  9. Hukuk Büromuzun avukatlarının kişilik özelliklerini biliyor ve bunu büromuzun tanıtımda özellik olarak kullanıyoruz.
  10. Rakipler karşısında konumumuz, büro büyüklüğü, iş hacmi ve bilinirlik olarak son iki yıl içerisinde daha da iyiye gitti. Bunu ispat edebiliriz.
  11. Pazarlama uzmanlarından danışmanlık alıyoruz ve değişen piyasa şartlarına göre stratejimizi belirliyoruz.
  12. Stajyer avukatların bile büronun tanıtımında belirlenmiş bir rolü vardır.
  13. Büro avukatlarının kişisel pazarlama planları bulunmaktadır. Her yıl pazarlama performansları gözden geçirilmektedir.
  14. Hukuk Büromuzun pazarlama planı yazılı halde olup, her yıl gözden geçirilmekte ve her avukatla ve ofis çalışanıyla paylaşılmaktadır.

Şimdi sonuçlarınızı alma vakti geldi. Evet cevaplarınız için 2 puan, Hayır cevaplarınız için 1 puan vereceksiniz.

 

Buna göre,

 

25-28 puan arası aldıysanız, Hukukçu olmanızın yanında ileri bir pazarlama birikimine de sahipsiniz. Hemen ücretinizi yükseltmeye başlayabilirsiniz.

20-24 puan arası alıyorsanız, müvekkillerinize neleri daha iyi yapabileceğinizi sormaya başlayın. İyi olmanıza az kalmış.

10-19 puan arası alıyorsanız, hala pazarlama öğrenmeye çalışıyorsunuz. İyi bir pazarlama ve satış seminerine gitmeye bakın.

9 puan ve altı alıyorsanız size kötü haberim var. Hukuk büronuzun kapısı çok çalınmayacak. Pazarlama ilmini hemen ciddiye alsanız iyi edersiniz.

 

Bu küçük ankette verdiğiniz her evet cevabı sizin pazarlama alanında güçlü yönünüzdür. Her hayır cevabı da gelişime açık yönünüzü ifade eder.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>