Hukuk Büronuzun Yıllık Bütçesi Hazır mı?

Yeni bir yıla başladık. Hukuk Büronuzun yıllık bütçesini geçen yılın Kasım ayında hazırlamaya başlamış ve Aralık ayı ortasında onaylatmış olmanız gerekirdi. Son durumunuz nedir? Yoksa siz, hala bir bütçe hedefi olmadan çalışan hukuk bürolarından mısınız?

 

Ofiste çalışan Avukatlarla ve tüm destek ekibiyle yıllık hedefleri üzerinde mutabakata vardınız mı? Yoksa herkes bu yıl da belirlenmiş ve yazıya dökülmüş iş hedefleri olmadan mı çalışacak. Sayısal hedefleri ve bütçesi olmayan hukuk bürolarının planlı büyümesi çok zordur. Hukuk Bürolarının da artık bir işletme gibi yaşatılması gerektiğini görmeli, evrensel kuralları ve performans kriterlerini dikkate alarak ofisin başarı seviyesi ölçülmelidir.

 

Büronuzun geleceği elde ettiğiniz iş sonuçlarını ölçmenize bağlıdır. Hukuk Bürolarının giderlerini düşürüp, gelirlerini arttırması ve kar üreten bir yapı haline gelebilmesi için bütçe hedefleri doğrultusunda çalışması beklenir. İş bütçeleri, o yıl gerçekleştirmeyi ön gördüğünüz satış ciroları, genel giderler ve harcama kalemlerini içerir. Bütçesi olmayan hukuk büroları, ne kazanıp ne kaybettiğini tam olarak bilemez, maliyetlerini hesaplayamaz, karlılık performansını ölçemez. Hedefleri olmayan avukatlar da pazardaki fırsatları tam anlamıyla göremez.  

 

Her çalışanın bir yıllık bütçe hedefi olması zaruridir. Bu hedef, çalışanla karşılıklı mutabık kalınarak belirlenir ve imza altına alınır. Her ay sonunda gerçekleştirdiği performans o ayki hedefine kıyaslanır. Çalışanın başarı oranını izlemek, yıllık hedefinize sizi adım adım yaklaştırır. Hedeften sapmaların yaşanması durumunda, çalışanla alınabilecek ilave önlemler tartışılmalıdır. Sonuç olarak, iş hayatında, ölçmediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Sadece, yönettiğinizi sanırsınız. Yıllık bütçelerin hazırlanması, kişisel hedeflerin belirlenmesi ve performans ölçümlerinin yapılması hakkında daha fazla bilgi ve desteğe ihtiyaç duyarsanız benimle irtibata geçebilirsiniz. [email protected]

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>