Avukatlar İçin Linkedin Kullanma Kılavuzu

 Bir Avukat olarak iş çevrenizi genişletmek, varlığınızı göstermek ve kişisel markanızı konumlandırmak için Linkedin harika bir dijital ortamdır. Tabi nasıl kullanacağınızı biliyorsanız. Yoksa siz de mi amaçsızca "connection" adedinizi arttırmak için Linkedin'e giren ve ilgili ilgisiz gruplara pasif üye olanlardansınız. Eğer öyleyse, bu makale sizin için ufuk açıcı olacaktır.

Linkedin günümüzde bir numaralı b2b iş yapma kanalı haline gelmiştir. İş dünyası oyuncularının en popüler network platformudur. Çoğu kişinin bildiği gibi, hukuk mesleği bir ilişki yönetimidir. Başarı, çevrenizi kullanarak ve etkili bir şekilde çalışarak inşa edilir. Linkedin, sahip olduğunuz kontakların potansiyelini açığa çıkarmak için birçok özelliğe sahiptir.

Linkedin sayesinde yapabilecekleriniz:

Ø Eski ilişkilerinizi canlandırırsınız

Ø Mevcut ilişkilerinizi güçlendirirsiniz

Ø Yeni tanışıklıklar kurarsınız

Ø Sizi takip edenlere varlığınızı gösterir ve kişisel markanızı konumlandırırsınız

Ø Hedef pazarlarınız hakkında bilgi sahibi olursunuz

Ø Bilgi paylaşımını hızlandırırsınız

Etkili bir Linkedin kullanımı size aşağıdakileri sağlar:

1.    Yeni talepler

2.    Yeni görüşme imkânları

3.    Yeni iş fırsatları

Linkedin’i etkili ve sonuç odaklı kullanmanın sırlarını aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Bir avukat olarak tesirinizi iki katına çıkarmaya hazır mısınız?

1. Profilinizi mutlaka tamamlayın

Linkedin’e daha üye olmadıysanız veya profilinizi tamamlamadıysanız hemen yapın. Yavaş yavaş da olsa tamamlayın. Zamanla en ideal formunu alacaktır. Bir Avukat için Linkedin’de olmamak otobüs geçmeyen durakta beklemeye benzer.

2. Gözlerinizi gösteren bir fotoğraf yükleyin

Linkedin profilinize mutlaka resminizi ekleyin. İnsanların hakkınızda olumlu bir fikir edinebilmeleri için yüklediğiniz resmin yüzünüzü ve gözlerinizi en iyi şekilde göstermesine dikkat edin. Profesyonel görüntünüze zarar verecek, gündelik kıyafetli, kazak giymiş fotoğraflarınızı sakın koymayın. Burasının Facebook olmadığını hatırlayın. Avukat cübbesi giydiğiniz fotoğrafınızı da koymayın. Yeni mezun, çiçeği burnunda junior avukat gibi algılanabilirsiniz. Cüppe aynı zamanda insanların bilinçaltına mahkeme ve dava mesajları verir. Kimse mahkemeye düşmek istemediği için itici bile olmaktadır. Bunun yerine bir iş adamı veya iş kadınına yakışan formal kıyafetlerde olmanız en doğrusu olacaktır. Unutmayın! Resimsiz profiller, vitrini olmayan dükkânlar gibidir.

3. Başlığınızı doğru yazın

Başlık, isminizin hemen altında yer alan bölümdür. Unvanınızı ve uzmanlığınızı ifade edeceğiniz en önemli kısımdır. Başlık bölümünün iletişim ve mesaj verme gücü rakipsizdir. Başlığı profesyonel yaka kartı gibi görebilirsiniz. Sahip olduğunuz hukuk dalı uzmanlığınızı ifade etmek için çok iyi bir fırsattır.

4. "Update" paylaşımı yapın

Linkedin’de sosyal paylaşım imkânı veren bu kutucuğu sonuna kadar kullanın. Üzerinde çalıştığınız işler, yeni gelişmeler veya memnun kaldığınız durumlar hakkında detaya girmeden merak uyandıracak şekilde üstü kapalı bilgi verin.  İsterseniz bir makale veya önemli bilgiyi de ekleyerek iletişimde olduğunuz insanlara bilgi vermeniz ilgi uyandırır. Takip edilmeniz artar.

5. Internet sitenizin adresini yazmayı unutmayın

Linkedin’in sağladığı güzelliklerden biri de üç adede kadar internet adresi eklemenize imkân verir. Bloğunuz, şirket sitenizi veya twetter sayfanızı buraya ekleyebilirsiniz.

6. URL kişiselleştirerek, profilinizin herkes tarafından görülmesini sağlayın

Linkedin’e ilk üye olduğunuzda, kişisel profilinizin bağlandığı adres biraz karışık olmaktadır. Örnek: benim orjinal Linkedin URL adresim: linkedin.com/in/tarkankarabel/89/123/32bx. İdi. Özel ayarladığım URL adresim ise linkedin.com/in/tarkankarabel oldu.

Kısa sürümü kartvizite veya e-posta altına yerleştirmek için daha uygundur. Telefonda söylerken de işinizi kolaylaştırır. Bununla beraber, arama motorlarında da arandığınızda kolayca gözükürsünüz.

İkinci adımda profilinizi “public” haline getirmelisiniz. Bu şekilde herkesin size ulaşmasını ve hakkınızda bilgi sahibi olmasını sağlarsınız. Arama motorlarında da öne çıkarsınız.  

7. Özet kısmına copy paste yaparak özgeçmişinizi sakın yapıştırmayın

Özet kısmın adı üstünde özettir. Tüm hayat hikâyenizi buraya yerleştirmenizin bir anlamı yoktur. Bunun yerine özet kısmını kişisel markanızı ve hedeflediğiniz iş alanlarını konumlandırmak için kullanmalısınız. Kendinizi de bir hukuk dalında uzman olarak konumlandırmalısınız.

8. Connection gerçekleştirin

Kiminle “connection” yapacağınıza ancak siz karar verebilirsiniz. Bazıları çılgın gibi connection skoru elde etmeyi amaçlarken, bazıları daha seçici olmakta, sadece tanıdıkları ve daha önce iş yaptıkları insanlarla bağlantı kurmaktadır. Nasıl bir yöntem uygulayacağınıza siz karar vereceksiniz. Hangisi sizin için daha uygun ve doğruysa onu yapın.

9. Tavsiyeleri dikkatli ele alın

Linkedin profilinizin tamamlanması için sizi tanıyanların iki adet tavsiyesine ihtiyaç duyarsınız. Bilginiz dışında kimse sizin için tavsiye yazamaz. Avukatlıkta reklam yasağını dikkate almanızda,  sizi aşırı öven ve reklam yaptığınız izlenimini uyandıracak tavsiyelerden uzak durmanızda fayda vardır.

10. Gruplarda aktif olun

Yukarıda yazılanları gerçekleştirdikten sonra, Linkedin’i iş amaçlı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için de gruplara dâhil olmanız gerekmektedir.

Gruplarda insanların nasıl konu açtığını ve neler anlattığını başta izleyin. Grubun kültürünü anlamaya çalışın. Daha sonra da yavaş yavaş topa girmeye başlayın. Yorumlarınız ve tartışmalarınızla grubun kanaat önderi oluncaya kadar yazarlığınızı ilerletin. Grupları kullanmak çok etkili bir dijtal varlık gösterme ve uzmanlığınızı anlatma fırsatını size verecektir. Uzmanlığınızı bu yolla insanların beynine kazıdığınızda, yeni işlerin size gelmesi başlayacaktır.

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>