Hukuk Bürosunda Profesyonel Gelişim Nasıl Olmalı

Danışmanlığını yaptığım hukuk bürolarında karşılaştığım tipik sıkıntılardan biri tecrübeli avukatların genç avukatlara yeterince vakit ayırmamasıdır. Bu nedenle, genç avukatlar işi öğrenirken kendi başlarına kalmakta, çokça hata yaparak hem müvekkilin hem de patronun hışmına uğramaktadır.

Tecrübeli avukatlara sorduğumda aldığım cevap ise aynıdır. “Burası okul değildir. Kendileri okuyup araştırarak doğrusunu bulacaklar. Hata ise hâşâ yapmayacaklar” denir. Bilmelisiniz ki, bu zor görevi başarabilen geç avukat sayısı %10’u geçmez. Geriye kalan %90’lık grup ise yaşadıkları stresli iş ortamı ve yaptıkları hatalardan sonra karşılaştıkları muamele nedeniyle meslekten soğur.

Her meslekte olduğu gibi avukatlık mesleğinde de büyüklerin küçüklere yol göstermesi ve bu uğurda zaman ve enerji harcaması gerekir. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur sözü her zaman geçerlidir.

Diğer taraftan, çalışanlarına yönelik bu tarz bir yaklaşımı lüks gören bir hukuk bürosunda çalışıyorsanız sakın ensenizi karartmayın. Kendilerini geliştirmek isteyen ve yeni şeyler öğrenmeye aç avukatlar! Size bir şey öğretilmesini beklemeyin. Araştırmacı bir avukat gibi çalışın. Çevrenizdeki insanların güçlü yönlerini öğrenin ve bunu nasıl yaptıklarını gözlemleyin. İyi yapılan örnekleri taklit edin. En hızlı ve garantili öğrenme şekli iyi olan modeli taklit etmektir. Ne kadar çok taklit eder ve de tekrarlarsanız o kadar hızlı öğrenir ve başarılı olursunuz.

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>