Bir Serbest Avukat olarak iş ve yaşamı nasıl dengeleriz?

Gene sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz. Serbest Avukat olarak iş yapmanın ve karşılığını almanın zorlaştığı, müvekkillerin daha fiyat odaklı oldukları ve sizden daha fazlasını daha aza alma düşüncesinde oldukları zamanlardayız.

Bu zorlu iş ortamında, bir Avukat olarak yaptığınız işten ve elde ettiğiniz gelirden memnun değilseniz, bırakıp gitme fikri kafanızda dolaşıyor veya kendinizi çaresiz hissediyorsanız, müvekkillere vereceğiniz hukuk hizmetinin kalitesi zamanla düşecektir. Düşük kalitede hizmet de sizden duyulan memnuniyetin azalmasına ve müvekkil kayıplarına neden olacaktır. Mesleğinde başarılı ve tatmin duygusu güçlü avukatlar müvekkillerine yüksek kalitede hizmet vermeyi bir ülkü haline getirmiş kişilerdir ve bu onların zirvede kalmalarını sağlar.

İş ve yaşam dengenizin bozulduğunu düşünüyorsanız, çok çalışıp az kazanıyor ve kaliteli hukuk hizmeti verme hedefinden saptığınızı görüyorsanız, yeniden rotaya dönebilmeniz için size aşağıdaki on yöntemi öneririm.

  1. Önemsiz işlerden uzak durun. Vaktiniz sınırlı, 2018 yılında yapmanız gerekenlerin bir listesini hazırlarken aynı zamanda yapmamanız gerekenleri de tek tek not etmelisiniz.
  2. Öncelikli konuları ele alın. Ofisinize geldiğinizde üretken olmanız gereken önemli ve acil işleri halledin ve daha sonra e-posta mesajlarınıza bakın.
  3. Müvekkiller için önemli olan konulara odaklanın. Çünkü müvekkiller için önemli olan konulara dikkat etmezseniz, yakında onları kaybedebilirsiniz.
  4. Hayat amacınızı belirleyin. Bir hayat amacınız olduğunda ve bu amaca doğru kariyerinizi kullanarak ilerlediğinizde kendinizi daha mutlu ve iç huzurlu hissedeceksiniz.
  5. Yardım amaçlı sosyal projelerde görev alın. İşinizden ve kendinizden daha yüce konularda insanlara ve topluma destek olduğunuzda kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.
  6. Kendinize yatırım yapın. Yeni işler elde etmede sıkıntı yaşıyor, sabit giderleriniz üzerinizde aşırı stres ve baskı yaratıyorsa, işinizi geliştirme konusunda bir uzmandan mutlaka destek alın. 2018 Yılında yeni bakış açıları kazanarak işinizi daha iyi noktalara taşıyın.
  7. Kendinize iyi bir ortak bulun. İyi bir iş ortağı hızlı büyümek için vazgeçilmezdir. Sizin zayıf yönlerinizi tamamlayacak bir iş ortağı gücünüze güç katacaktır. Hemen doğru kişiyi aramaya başlayın.
  8. Profesyonellerle bir araya gelin. Avukatlar bir alanda uzmanlaştıklarında, diğer alanlarda oluşan fırsatları göremeyebilirler. Bu nedenle yeni fırsatları dinlemek ve takip etmek amacıyla başka alanlarda uzman kişilerle bir araya gelin ve genel kültür arttırma seansları gerçekleştirin.
  9. Az şikâyet edip değişime ayak uydurun. Değişen dünyada değişen şartların ve sorunların yenilikçi çözümlerini bulmak için çalışmalısınız. Ancak bu sayede yeni yeni insanlar sizin kapınızı çalacaklardır. Eski günler asla geri gelmeyecektir.
  10. Eğlenceye vakit ayırın. Şimdiden gelecek yılın tatil planını yapmaya başlayın. Takviminizde yer alan diğer tarihler için de iş hedeflerinizi belirleyin. Yolculuklar, yeni kültürlerle tanışacağınız tatiller ve bunların hayaliyle yaşamak, geleceğe umutla bakmanızı sağlar ve sizi iş içinde enerjik tutar.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>