Aylık Arşiv: Ocak 2018

Yeni iş mi gelmiyor. Odaklanmaya ne dersiniz?

Yeni iş geliştirirken en zor şey mevcut odağınızı koruyabilmektir. Kestiğiniz faturalar azalınca, iş takviminiz yavaşladığında her yere saldırmak yıpratıcıdır ve panik havası yaratır. Gözünüzü hedeften ve odağınızdan ayırmadan ilerlerseniz işinizi yaparken daha mutlu ve etkili olacağınızı söyleyebilirim. Ne olursa olsun, tuttuğumuz yoldan ve istikametten ayrılmamamız kontrolü elde tutmak için gereklidir.

Kolayca yeni müvekkil bulan ve işler alan başarılı avukatlar duymuş olabilirsiniz. Bu faaliyetler onlar için çocuk oyuncağı gibi görünebilir. Siz de ön çalışma ve etkin iş takibi ile onlar gibi olabilirsiniz. İşte yoğunlaşmanız gereken noktalar:

  1. Müvekkiller için hazır olun. İşe yeni başlayan bir avukat veya yıllarını bu mesleğe vermiş bir hukukçu da olsanız, bir masaya oturup iş geliştirme planı yapmalısınız. Bu plan sizin yol haritanız olacaktır. Bu size zor gelebilir. Aslında çok kolaydır. Kullanmanız gereken tüm parametreler zaten bilginiz dâhilindedir. Planı oluştururken zorlanacağınız bölüm, bir hedef gruba odaklanarak plan yapmak ve kimden iş gelirse gelsin yaparım düşüncesinden uzak durmaktır. Ne iş olsa yaparım düşüncesi bu meslekte fark edilmenizi ve nitelikli işlerin size gelmesini maalesef önleyecektir. İş geliştirme planınızı hazırlarken kendinize sormanız ve cevaplamanız gereken temel sorular aşağıdaki gibidir:
  • Ne tarz işler yapmak istiyorum?
  • Bu tarz işler için kimler veya hangi kurumlar avukatlarla çalışır?
  • Karar alıcılar avukatlar hakkında bilgi ve tavsiyeye nereden ulaşır?
  • Hedeflediğim müvekkil adaylarının beni bu konunun uzmanı olarak algılamaları ve onların radarına girmek için ne yapmalıyım?

2. Yaptığınız işi kararlılıkla sürdürün ve geliştirin. Her zaman iş geliştirme planınızı gözden geçirin ve güncelleyin. Plan sorularına verdiğiniz cevapları tekrar okumanız, tam olarak ne yaptığınızı size hatırlatacaktır. Bir çeşit iman tazelemesi olacaktır. Planı uygulama safhasında, yeni taktikler öğrenecek ve hatalarınızdan ders çıkaracaksınız. Biliyorum planlama yapmayacak kadar çok yoğunsunuz. Bunun için uzmanlarla çalışarak becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Zaman ve nitelikli işler kazanabilirsiniz.

3. İş sonuçlarınızı ölçün ve takip edin. Yaptıklarınızı ölçmeden performansınızı yönetemezsiniz. Başladığınız noktaya geri dönüp bakın. Sayısal olarak ne gibi faaliyetlerde bulunmuşsunuz, kaç kişi veya kurumla temas kurmuşsunuz, kaç adet makale yazmış veya alanınızda konuşmacı olmuşsunuz. Linkedin üzerinden kaç kişiyle tanışmışsınız. Yaptığınız zaman ve para yatırımının karşılığında neler elde etmişsiniz veya edememişsiniz. Hangi yöntemler işe yaramış, hangileri faydasız olmuş. Elde edeceğiniz veriler performansınızı yönetmenize ve hedefe ilerlerken ince ayar yapmanıza olanak verir.

Endişe etmeyin. Bu disiplinli iş geliştirme ve iş takibi kısa sürede yeni müvekkillerin kapınızı çalmasını sağlayacaktır.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

İdealinizdeki Müvekkilleri Edinmek ve Kalıcı Hizmet Vermek İçin 6 Etkili Yöntem

Birçok Avukatın zor yoldan öğrendiği yöntemleri size zaman kazandıracak şekilde göstermek isterim. Kendinize uygun olmayan müvekkillere hizmet vermeye çalıştığınız sürece hayalini kurduğunuz mesleki tatmine ulaşmanız güç olacaktır. Peki, ideal müvekkillere nasıl ulaşacaksınız?

Bu altı etkili yöntemle arzu ettiğiniz müvekkil adaylarını kendinize çekebilirsiniz. Bu da zaten herkesin amacıdır.

1.    Getirisi düşük, ödeme kabiliyeti zayıf olan işlerden uzak durun. Birçok Avukat irili ufaklı her işi almayı hedefler. Zaman ilerledikçe, kazancı düşük, tahsilâtı sıkıntılı işlerin takibi, ofiste yarattıkları iş yükü gözlerine batmaya başlar. Verdikleri hizmetin kalitesi düşer. Size yeni ve nitelikli işler getireceğine inandığınız müvekkillerin irili ufaklı tüm işlerine bakabilirsiniz ama bunu genel bir iş politikası haline getirirseniz gelirlerinizde azalma ve nakit akışınızda bozulma meydana gelecektir. Verdiğiniz emeğin karşılığını alamamak sizi işten soğutacaktır. Sınırlı zamanınızı müvekkillere tahsis ederek kaliteli hizmet sunduğunuzu unutmamalısınız.

2.    Açık ve net iletişim kurun. Mevcut müvekkillerinizle sağlıklı bir iletişiminiz yoksa size yeni işler getiren veya getirebilecek bu insanları kaybetmeniz an meselesidir. Hukuki terimlerle ve anlaşılması zor bir dilde konuşmanız sizi onlardan uzaklaştıracaktır. Müvekkiller konuşulanları anlamadığı sürece sizinle sağlıklı iletişim kurmaları ve iş yapmaları güç olacaktır. İşinizi yaparken, kolayca anlaşılabilir olmaya, sade ve net konuşmaya özen göstermelisiniz.

3.    Beklentileri yönetin. Karşılayamadığınız beklentiler müvekkillerin sizi terk etmelerinin bir başka nedenidir. Sizinle çalışmaya başladıkları ilk günden itibaren beklentilerinin gerçekçi olduğundan emin olmalısınız. Gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler vermekten uzak durmalısınız.

4.    Sizi arayanlara gerçekten hızlı dönüş yapın. Gelen telefonlara ve e-posta mesajlarına en geç bir saat içerisinde cevap verebiliyorsanız, çok başarılı bir hukuk bürosunu yönetiyorsunuz demektir. Duruşmada veya toplantıda olduğunuz zamanlarda, bir yardımcınız varsa gelen aramaları onun hattına yönlendirebilirsiniz. Sizin adınıza telefonla arayanlara cevap verebilir, o an müsait olmadığınızı, gün içerisinde hemen kendilerine dönüş yapacağınızı arayanlara iletebilir. Bir yardımcınız yoksa meşgul olduğunuz zamanlarda telefon hattınızı telesekreter hizmetine yönlendirebilirsiniz. İnsanların size sesli mesaj bırakabilmelerine imkân verebilirsiniz. Telesekreter hizmeti onlara gün içerisinde mutlaka geri dönüş yapacağınızı taahhüt eden bir tarzda olmalıdır. Bu yolla, sizi arayan ama ulaşamayan müvekkiller sakince beklemeye alacaklar ve beklerken kendilerini iyi hissedeceklerdir. Örnek sesli mesajınız: “Merhaba, şu an bir müvekkil toplantısındayım. Lütfen not bırakın. Size gün içerisinde en kısa sürede dönüş yapacağım” olabilir.  

5.    Herkese kulak verin. Bazen müvekkilleriniz sizden sadece yakınlık ve kişisel ilgi göstermenizi beklerler. Yaşadıkları sorunu yüzlerce defa duymuş olabilirsiniz. Fakat onlar için bu durum çok yenidir, önemlidir ve endişe vericidir. İyi bir dinleyici ve halden anlayan bir kişilik olduğunuzu onlara gösterin.

6.    Gözlerden ırak olmayın. Müvekkillerden duyduğumuz şikâyetler içerinde en can alıcı olanlarından birisi de: “Büronun kıdemli avukatı işi bizden alırken hep birlikteydik, ilerleyen safhalarda yüzünü görmek maalesef mümkün olmadı. Junior avukatlarla işimizi takip etmek zorunda kaldık” şeklinde olanıdır. Müvekkil memnuniyeti ve bağlılığı istiyorsanız, onlara yakın durmalısınız. Zaman zaman arayın, hatırlarını sorun, dosyalarıyla ilgili bilgi verin, ziyaret edin.

 

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/