Serbest Avukatlıkta doğru ortak kimdir ve nasıl bulunur?

Nereye gittiğinizden çok kiminle gittiğiniz önemlidir. Tolstoy

Avukatların meslek yaşantılarında daha hızlı ilerleyebilmesi için ortaklıklar kurması ve meslektaşlarıyla birlikte ekip olarak çalışması önemlidir. Serbest Avukatlık tek başına yapılması zor ve zaman alan bir iştir. Doğru görev dağılımı yapıldığında ise iş ortaklarınızın zaman kaldıracını kullanarak daha fazla işi daha kısa sürede halletmeniz mümkün olur.

Sizinle aynı duyguları ve heyecanları yaşayan ortaklarla işi geliştirmek heyecan vericidir. Doğru ortaklıklar, büyümeniz ve kurumsallaşmanız için gereken müvekkil adedini ve nitelikli işleri size daha hızlı kazandırır. Doğru Ortak zayıf yönlerinizi tamamlayan, yapmak istemediğiniz işlere vakit ayıran kişidir. Böyle bir ortağı size Allah göndermiş gibi olur.

Doğru Ortağı bulmanız için öncelikle aramanız gerekir. Mevlana’nın dediği gibi “Arayan bulur”. Okul arkadaşlarınız olabilir. Bağlı bulunduğunuz derneklerdeki meslektaşlarınız olabilir. İş yaptığınız insanların yakın çevresindeki avukatlar olabilir. Doğru ortağı ararken dikkat etmeniz gereken bir numaralı kural: Kendi evinize akşam yemeğine davet etmek istemeyeceğiniz biriyle asla ortak olmamaktır. Öncelikle dürüst, samimi ve güvenilir olmasını gözetmelisiniz. Hakkında araştırmalar yapın. İçinde olduğu toplumun onun hakkındaki düşüncelerini öğrenin. Referans isimlerden hakkında bilgiler alın. Adayın güçlü yönleri ve zayıf yönlerini size anlatmalarını isteyin:

  • Neleri iyi yapabilir, neleri yapamaz?
  • Hukuki sorunlar yaşamış mı?
  • Devam eden borçları var mı?

Adayın istikrarlı bir geçmişi ve namuslu bir davranışı varsa, ortaklık başarılı olabilir. Ortaklık görüşmelerinde size anlattığı hayat hikayesi ve ortak iş yapma şartlarında günden güne değişiklikler olduğunu görürseniz, hemen görüşmeleri sonlandırın. Tutarsız, yanar döner kişiler size zarar verecektir.

Büyüme ve işbirliği odaklı insanları arayın. Büyümenize tanık olacak değil, katkı sağlayacak, ayak bağı olmayacak adayları hedefleyin. Neden ortak olmak istediğinizi birbirinize açıklayın:

  • Bu büro için vizyonun nedir?
  • Uzun vadeli hedeflerin nelerdir?

Ortaklık kurmak istiyorsanız, birbirinize iş mülakatı gibi aşağıdaki soruları da yöneltin:

  • Kendi motivasyonunu nasıl görüyorsun?
  • Zor durumlarla nasıl başa çıkarsın?
  • Benden ve işten beklentilerin nelerdir?
  • Hedeflere ulaşmamızda yeterli sabır ve kararlılığı göstereceğine inanıyor musun? 
  • Yazılı bir ortaklık sözleşmesine sıcak bakıyor musun?

Sonuç olarak, bir elin nesi var iki elin sesi var sözünü aklınızdan çıkarmayarak, mesleğinizde daha hızlı ilerlemek için doğru ortaklıkları mutlaka hedefleyin.

Herkese başarılar!

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>