Aylık Arşiv: Kasım 2014

Biyografinizin Gücü

Biyografinizi Güçlendirin ve Çekici Bir Hikâye OluşturunAvukatlar biyografilerini sık sık güncellemelidir. Bu şekilde etkileyici bir iş geliştirme enstrümanına sahip olurlar. Biyografinizin, iyi yazılmış, doğru noktalara temas eden ve müvekkil adayının sizinle çalıştığında neleri elde edeceğini anlatan bir yapıda olması gerekir.

Biyografi oluştururken dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz:

Yapılması Gerekenler:

  1. Arzu ettiğiniz müşteri grubunu hedef alın. Hedef müşterilerin sizinle çalışması için onlara yönelik ilgi çekici faydalar ekleyin.
  2. Biyografinizin kişiliğinizden ve entelektüel zekânızdan ipuçları veren bir içeriğe sahip olsun.
  3. Biyografinizi kısa tutun. Çok kısa değil ama maksimum 150 kelime içermesine dikkat edin.
  4. Gerçekleştirdiğiniz projeler ve çözdüğünüz vakalar hakkında bilgi verin. Müvekkillerinizde yazılı izin almadığınız sürece isimlerini kullanmayın. Böyle yapmadığınız takdirde, bu hareketinizden çok rahatsız olacaklarını ve sizinle çalışmaya son verebileceklerini unutmayın.
  5. Biyografinizde her zaman yeni bir resim bulunmasına dikkat edin. Yirmi yıllık eski bir fotoğrafla yeni bir müşterinin karşısına çıktığınızda bu resimle yanlış bir mesaj vereceğinizi unutmayın.

Yapılmaması Gerekenler:

  1. Özgeçmiş, Biyografi değildir. Müşteriler sizin kariyer basamaklarınızla ilgilenmezler. Onları ilgilendiren onlar için neler yapabileceğinizdir.
  2. Kendinizi olduğundan büyük göstermek kesinlikle sakıncalıdır. Sahip olduğunuz bilgi ve beceri o alanda uzman olmanızı sağlayacak bir noktadaysa tabi ki bundan bahsedebilirsiniz.
  3. Çok ekside almış olduğunuz ödüllerden bahsetmeyin. Güncel başarılarınız varsa bunları öne çıkarın.
  4. Okuduğunuz okulu öne çıkarmaktan ziyade kariyer yolculuğunuzda edindiğiniz tecrübeleri insanlarla paylaşmak sizi daha profesyonel ve işinin ehli gösterecektir.
  5. Baroya üye olduğunuz tarihi Biyografinize koymayın. Yeni mezunlar bu hataya düşmekteler. Bu onları tecrübesiz ve çiçeği burnunda göstermektedir. Diğer taraftan çok uzun zaman önce baroya üye olanlar da yaşlı ve pahalı olarak algılanırlar. Bu nedenle, ne tecrübeli avukatlara ne de yeni avukatlara tarih yazmayı tavsiye etmiyorum.

 Biyografiler, kişin kendi kendini hedef kitlelere tanıtma yöntemlerinden bir tanesidir. Bio’nuzun keskin, hedefi on ikiden vuran, kısa ve öz olmasına dikkat edin. 

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Avukatlar için İş Geliştirme Sırları 1

  1. Her gün 3000-5000 arası pazarlama mesajının bizlere değişik mecralar kullanılarak ulaştırıldığını biliyor musunuz? Hedef kitlenize yönelik verdiğiniz mesajı sürekli kılamazsanız, bu çılgın mesaj selinin arasında kaybolup gidersiniz. Hedeflediğiniz kişilere ulaşmak ve mesajlarınızı istikrarlı bir şekilde bu kişilere ulaştırmak size başarıyı getirecektir.
  2. Danışmanlık verdiğim bazı avukatlar birebir çalışmalarımız başlarken, şu faaliyetleri yaptık, bu noktaları ziyaret ettik, bu kişilerle tanıştık diyerek geçmişte yaptıklarını sürekli bana söylüyorlar. Halbuki, iş geliştirme ilminde başarılı olmak için, “yaptık” yerine “yapıyoruz” diyebilmek önemlidir.
  3. Hukuk danışmanlığı hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sunulmasında ne gibi rolleri olacağını çalışanlarına her gün soran bürolar, yeni işler almada kıskanılacak bir güce ulaşıyorlar.
  4. İş Geliştirmenin sabah yataktan kalkmayla başladığını biliyor musunuz? Bir Avukat olarak yaptığınız her eylemde çevrenizdekilere “Vay Canına” dedirtmeniz ve güçlü bir etki oluşturmanız gerekir. Yazdığınız bir e-posta mesajında, yaptığınız bir telefon görüşmesinde etrafınızdaki potansiyel müvekkiller sizin hakkınızda “Vay Canına” diyorlar mı?
  5. Türkiye’nin ilk kadın pilotu kimdir deyince aklınıza Sabiha Gökçen geliyor mu? Geliyor. Peki, 2. kadın pilotu kimdir diye sorsam. Tabi ki gelmez. Kendinize 1. olacağınız yeni bir iş alanı yaratın. Aksi takdirde, kimse sizi umursamaz.
  6. Sizinle niye iş yapayım, ne farkınız var?” sorusuna vereceğiniz net bir cevabınız yoksa rekabet sizi ezer geçer.
  7. Müvekkilerinize ne kadar başarılı bir hukuk bürosu olduğunuzu söylemek yerine sorunlarını nasıl kolayca çözeceğinizi vurgulamak size daha fazla sonuç getirir.
  8. Hukuk Bürosu olarak biz her işi yaparız algısını müvekkil adaylarına vermemelisiniz. Herkes için her şey olmaya çalıştığında, değersizleşirsiniz ve fiyat rekabetiyle yaşamak zorunda kalırsınız.
  9. Telefonda müvekkillere nazik olmayan çalışanların, aramalara geç dönen avukatların verdiği zararı yüz binlerce liralık tanıtım bütçeleri telafi edemez.
  10. Müvekillerinizin geceleri uykularını kaçıran şeylerin ne olduğunu bilmiyorsanız, iş geliştirme faaliyeti yapmıyorsunuz demektir. Sadece meşgulsünüzdür.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/