Müvekkillere Soğuk Arama Yapan Var mı?

Avukatlara coaching yaparken bana sıkça gelen bir soru var. “Telefonla soğuk arama yapmaya çekiniyorum. Aradığım zaman da başarılı olamıyorum. Ne yapmam gerekir?” Bu konuda tek bir cevabım bulunmaktadır. Telefonla soğuk arama sakın yapmayın. Tecrübelerim göstermiştir ki, yeni müşterilerin %80-90’ı mevcut müşterilerinizin tavsiyesi ile size gelmektedir.

Bir diğer değerli kaynağınız da sizinle sosyal veya iş ortamlarında tanışan, sizinle iş yapma fırsatı şimdilik bulamayan, ama onlara verdiğiniz olumlu izlenimle çevrelerindeki kişileri iş yapmaları için size yönlendiren kişilerdir. Örneğin emlakçiler, sigortacılar, bankacılar, komşular bu grubu girerler. Yeni müşteri mi kazanmak istiyorsunuz? Hem de çabuk mu olsun istiyorsunuz? Bu durumda, mevcut müvekkillerinize ve çevrenizde sizi tanıyan insanlara kral muamelesi yapın. Yeni müşteriler size gelecektir.  

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>