İş Geliştirme aynı zamanda kızgın bir müvekkili yönetmektir

Satış ve Pazarlama dünyasında çok özel bir deyiş vardır. “Herkese satış yapamazsınız” Hukuk alanında da bazı işler ve davalar her zaman iyi sonuçlanmaz. Bu sebeple kendinizi helak etmemelisiniz. Bununla birlikte, hayal kırıklığına uğramış kızgın müvekkiller için endişelenmeli ve tatsız durumlar yaşanmaması için azami önleminizi almalısınız.

Elde ettiğiniz sonuçlardan dolayı müvekkillerinizi hayal kırıklığına uğratmamak için atmanız gereken beş önemli adımı aşağıda bilgilerinize sunuyorum:

 

Büyük veya küçük vaatlerde bulunmayın. Gerçekçi olmayan beklentiler yaratmak ve sonuçları %100 garanti etmek iş ahlakı açısından doğru değildir. Bunu iş etiğine sahip tüm avukatlar bilir. Aynı şekilde, bir müşterinizle ilgilenirken sonuçlar hakkında çok iç karartıcı olmanız da işinizi riske etmenize sebep olur.  Bu nedenle, taahhütleri küçültmeniz ve ayakları yere basan, gerçekçi hedefler sunmanız iyidir.  

 

Müvekkilin sürecin içine dâhil olmasını sağlayın. Müvekkilinizin kendisi için ne kadar yoğun çalıştığınızı bilmesi önemlidir. İşlerin nasıl ilerlediğini ve sizin ne kadar çok çaba sarf ettiğinizi görmelerini sağlayın. Müvekkillerle sadece iyi giden şeyleri paylaşmayın. Onlar aynı zamanda kötü giden şeyleri de sizden duymak ve bilmek isterler. Son anda açıklayacağınız kötü sürprizler müvekkillerinizi en kızdıracak şeyler olacaktır.

 

Sonuç ne olursa olsun, açıklamanız hazır olsun. Kim demişse “Plan mı pilav mı?” Bu sözü dikkate almayın. Planlama her zaman iyidir. Bu nedenle, işler iyi de gitse, kötü de gitse mutlaka bir açıklamanız hazırda beklesin. Görüşme sırasında, müşterinizi sükûnetle dinleyin. Açıklama yapmanız gerektiğinde planınızı icraya başlayın ve açıklamanızı onlarla paylaşın.

 

Sükûnetinizi Koruyun. Bir profesyonel olarak sakin olmanız çok önemlidir. Hâkimin vereceği kararı kontrol etme imkânınız bulunmadığı için, sakin kalmaktan başka yapabileceğiniz bir şey yoktur. Sempatik olmanız ve yaşananlardan dolayı üzgün görünmeniz önemlidir. Bununla birlikte, ne kadar mutsuz olursanız olun, profesyonelliğinizden ödün vermeyin. Sakın ağlamaya başlamayın.

 

Büyük resmi aklınızda tutun. Her davayı kazanamayacağınızı bilin. Sizin için en önemli kişi veya kişiler öncelikle kendinizdir sonra da ailenizdir. Çalışmaya devam etmek, müvekkil ne kadar kızgın ve mutsuz olsa da mücadeleye devam etmek gerekir.

 

Zor anlarda göstereceğiniz davranışlar sizi ve itibarınızı doğrudan etkileyecektir. Müvekkillerinizin sizin hakkınızda sarf ettiği ve edeceği her sözün iş geliştirme faaliyetlerinizin bir parçası olduğunu unutmayın. 

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>