Bir Avukat Olarak İş Geliştirme Planınız Hazır mı?

2015 Yılında iki ayı geride bıraktık. 2015 Yılı iş geliştirme planını yapmak için geç mi kaldığınızı düşünüyorsunuz? Öyleyse hata yapıyorsunuz. Bir iş planı yapmak için asla geç değildir. Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Artık zaman kaybetmemelisiniz.

İş Geliştirme planınız sayfalar dolusu olmak zorunda değildir. Uygulaması basit ve anlaşılır olmalıdır. Basit olması, özellikli ve süreli bir plan olmayacağı anlamına gelmez. Aynı zamanda, hesap verilebilir bir plan da olması gerekir.

Etkili bir iş geliştirme planında yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

Net hedefler koyun. Hedefleriniz ölçülebilir olmalıdır. “Daha fazla iş almak istiyorum” bir hedef değil, temennidir. “X adette yeni müvekkilin işini ay sonuna kadar alacağım” ise gerçek bir hedeftir.

Konfor alanınızı terk edin. İş geliştirme faaliyetlerinizin sonuç vermesi için sizi zorlayıcı faaliyetler içinde bulunmanız gerekir. Aynı bildik şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemezsiniz.

Tamamlama süreniz olsun. Hedeflerinize süre tahdidi koymazsanız, erteleme hastalığına yakalanırsınız. Günler, aylar gelip geçer. Bunun için, bitirme süresi mutlaka belirtin. Örneğin: “25 Mart tarihine kadar 2 müvekkil adayıyla öğle yemeğine çıkacağım ve iki mevcut müvekkilimi telefonla arayıp hatırlarını soracağım”.

Bir kişiye hesap verebilir olun. İş planınızın gidişatını ve faaliyet performansınızı sorgulaması için bir meslektaş, bir arkadaş veya bir koçtan destek isteyin. Birine hesap verebilir olmanız iş disiplininize güç katacaktır. Bu tarz bir koçluk desteğinin size faydası, hedeflerinizi gevşemeden yerine getirmeniz ve zorlu iş hayatında yıpranan moralinizin yerine gelmesi olacaktır.

Öyleyse hemen bir beyaz kağıt ve bir kalem alıp plan yapmaya başlayın. Göz kamaştıran bir plana değil basit ve etkili bir plana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>