Genç Avukatların Yol Rehberi

Kurum Avukatlığına yeni başlayan genç Avukatlar! Y Neslinin temsilcileri! Gerçek değerinizin çalıştığınız kurumlar tarafından tam olarak anlaşılması sadece sizin elinizdedir. Peki öyleyse, Y Neslinin sahip olduğu kendine has özellikleri arzu edilen değerlere nasıl dönüştüreceksiniz? Sizlerle yakından çalışan, sıkıntılarınızı bilen biri olarak aşağıdaki noktalara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Bu noktalar sayesinde kariyerinizde olumlu sıçramalar mümkün olacaktır.

1. Ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemlidir

Kurumdaki bazı kurallar sizin hoşunuza gitmeyebilir. Bunun için yönetime dilekçe yazıp, kuralların değiştirilmesini talep ettiğinizde, bu dilekçenin altına imzanızı atıp yönetime gönderdiğinizde, dilekçenizi alan yönetim -haklı bile olsanız- sert ve otoriteyi sorgulayan tarzınız nedeniyle bu durumu saldırgan bulacak ve maalesef onların saygılarını yitireceksiniz.

Bunun yerine, yüz yüze iletişim yoluyla mevcut durumu nasıl iyileştirebileceğinizi yöneticinizle konuşmanız size her zaman artı puan kazandıracaktır. Tecrübe sahibi yöneticiler, yenilikçi önerilerinize gereken ilgiyi göstereceklerdir. Büyük fikirleriniz olduğunu biliyoruz. Ama unutmayın ki, başkalarına saygı duymadan onlardan saygı görmek mümkün değildir. Yaklaşımınızla birlikte saygı ve ilgiyi sunduğunuzda, insanlar da sizi dinlemeye daha hevesli olacaklardır.

2. Eleştiriden kaçış yok, ders çıkarmayı öğrenin

Kimse geribildirim almaktan hoşlanmaz. Mesajınızı karşı tarafa iletirken ne kadar dikkat etseniz de bazıları üzerinde istediğiniz etkiyi bırakamayacaksınız, baltayı taşa vuracaksınız. Böyle durumlarda, duyguların ve tepkisel davranışların düşüncenin yerini aldığı anlar olacaktır. Gerçek olan şu ki, hepimiz eleştirilmeye ihtiyaç duyarız. Bizi onaylayan insanlar arasında olmak tabi ki bizi iyi hissettirir. Lakin, bizi geliştirecek olan yaşadığımız anlaşmazlıklardır. Bu nedenle, elçiye zeval olmaz deyin ve sadece gelen mesaja odaklanın. Mesajı veren kişinin tarzı arzu edilen seviyede olmasa da eleştirinin bizi güçlendireceği fikrine sıkı sıkıya sarılın ve mesajdan gereken dersleri çıkarın.

3. Eyleme geçmek karakterinizi şekillendirir

Duygularınızı ve düşüncelerinizi kontrol etmeniz önemli bir yetkinliktir. Lakin, niyetiniz ve harekete geçme azminiz sizi ileriye taşır. Harekete geçmeniz durumunda, sahip olduğunuz potansiyeli kullanmanız ve onu açığa çıkarmanız mümkün olur. Şüphesiz, yola çıktıktan sonra ulaşmak istediğiniz noktaya varmanız zaman alacaktır. Lakin, oraya ulaştığınızda artık siz başka bir sizsinizdir.

4. Önce öğrenin sonra öğretin

Kariyerimin ilk yıllarında çalışmaya başladığım bir kurumda yöneticimiz tarafından ilk gün bizlere söylenenleri hala hatırlıyorum:

“Aramıza hoş geldiniz arkadaşlar! Alışık olduğunuzdan farklı bir iş yapış şeklimiz vardır. İş modelimizde geliştirilecek yönler bulabilirsiniz veya değişmesi gerektiğini düşündüğünüz bir noktayı tespit edebilirsiniz. Bu iyi bir şeydir. Bundan mutlu oluruz. Öncelikle sizden istediğimiz, nasıl iş yaptığımızı detaylı bir şekilde uygulayarak öğrenmenizdir. Daha sonrasında, bu iş yapış sistemiyle belli bir süre geçirmenizdir. Bu süre sonrasında, iş sonuçlarına pozitif etki edeceğine inandığınız bir fikir veya öneriniz varlığını koruyorsa, bunu ekip veya departman yöneticilerinize iletebilirsiniz.

Bu mesajın anlamı çok açıktı. Belli bir kıdeme gelmemizi ve iş modelinin iyi ve zayıf yönlerini tam olarak anladıktan sonra anlamlı fikirlerle katkı yapmamız bekleniyordu.

İşte her şey bundan ibarettir. Sakin olun, sabırlı olun, bulunduğunuz ortamda öğrenmeye ve araştırmaya aç olun. Merak etmeyin. Büyük fikirleriniz, bilgi ve tecrübeyle birleştiğinde tutulamaz bir güç haline geleceksiniz.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayınhttps://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>