İyi Müvekkilleri Kazanma Sanatı

 

İyi müvekkilleri bulmanın birinci kuralı ne tarz müvekkiller istediğinizi bilmektir. Hedef müvekkillerinizi belirlerseniz, iş geliştirme faaliyetlerinizi buna göre odaklayabilirsiniz. Kimi takip ettiğinizin farkındaysanız onu yakalamanız mümkün olur. Bu amaçla, işe Linkedin üzerinden yayınladığınız dijital özgeçmişiniz ile başlayın ve hedeflenmiş bir sosyal medya çalışmasına stratejik olarak start verin.

1.    Plan mı pilav mı?

Bir sayfalık kısa, net ve açık bir yazılı iş planıyla hangi müvekkil kitlesine ne gibi hizmetler sunacağınızı mutlaka belirleyin. Vizyonunuz çerçevesinde, sunduğunuz hizmetlerin faydalarını hedef kitleyle paylaşmaya başlayın. Profesyonel blogunuz, internet siteniz ve yazılı basın yoluyla hedef kitlenin dikkatini çekmeye başlayın.

2.    En güzel taraflarınızı gösterin

Potansiyel müvekkiller sizi bulduğunda kişisel markanız sürekli parıldamalıdır. Dijital saygın özgeçmişler oluşturmanız, kim olduğunuz hakkında ve insanların diğer avukatlar yerine neden sizinle çalışmaları gerektiği hakkında net bir fikir verir. Yayınladığınız bütün özgeçmişlerin eksiksiz olduğundan emin olun. Çalışma alanlarınız, ödülleriniz, sertifikalarınız, makaleleriniz dahil olmalıdır.

Profilinizde güzel bir resim varsa sizinle irtibata geçilmesi ihtimalini 17 kat arttırırsınız. Bu nedenle, sakın özgeçmişinizi resimsiz bırakmayın. Ayrıca,video yoluyla röportaj şeklinde çalışmalarınız hakkında kısa bilgiler de verebilirsiniz. Müvekkillerin %62’si avukata olan güvenlerinin bu tarz videoları izledikten sonra arttığını söylemektedir.

3.    Tarzınız her şeyi belirler

Her müvekkilin seviyesine göre onlara hitap edin. Ses tonunuz, dinleme tarzınız, göz temasınız insanların sizi nasıl algıladığının belirleyicisidir.  Ne söylediğinizden çok nasıl söylediğinize bakar. Sesinizin tonu ve enerjisine göre hakkınızda bir yargıya varırlar.  Bağıran veya bilmiş bir tarzla yaklaşırsanız hemen sizden soğurlar. Kaliteli iletişim kurarken, iyi bir dinleyici olmak, konuşmaktan daha etkilidir. Kimsenin sözünü kesmeden dinlemek, buna karşın çok konuşarak vaktinizi gereksiz yere almamalarını sağlamak bir sanattır. Duyduklarınızı sesli bir şekilde tekrar etmek ve yansıtmak, onları anladığınızı karşı tarafa hissettirir.

4.    Müvekkil adayını bilgiyle doyurun

Müvekkillerin %42’si özel sorunlarının çözümünde mutlaka dijital dünyada araştırma yapmaktadır. Sosyal medya ve dijital dünyadaki varlığı güçlü olan avukatlar hemen alternatifler arasından sıyrılmakta ve müvekkil adayının radarına girmektedir. Dijital dünyada bilinirlik sağlamanız çok daha kısa sürede olmaktadır. Potansiyel müvekkillerin size ulaşması ve temas kurması daha kolay olabilmektedir. Bu iş size büyük bir zaman yatırımı gibi gelebilir. Aksine, haftada birkaç saatinizi bu işe ayırdığınızda tanınmaya başlarsınız.

İş geliştirme yaparken size garantili şekilde zaman ve para kazandıracak yöntemler ve daha fazlası için e-kitabım satışa sunulmuştur.

Sipariş için tıklayın: https://www.tarkankarabel.com/2020/05/tum-yonleriyle-avukatlikta-is-gelistirme-teknikleri/

Yorum Yap

Not - Bunları KullanabilirsinizHTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>